Internasjonal pioner innen ny, urban trearkitektur

29.10.2019

Arkitekt Andrew Waugh i Waugh Thistleton Architects er én av de internasjonale pionerene i utviklingen av ny, urban trearkitektur. Waugh er invitert som hovedinnleder på Den 7. nasjonale konferansen for trearkitektur.

Andrew Waugh i Waugh Thistleton Architects.  Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Andrew Waugh i Waugh Thistleton Architects. Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén

Andrew Waugh (Waugh Thistleton Architects) tegnet Storbritannias første høyhus i tre i 2009. Firmaets arkitekturproduksjon spenner bredt både i bygningstyper og i anvendelsen av tre sammen med andre materialer. Waugh Thistleton er engasjert i utviklingen av ulike former for prefabrikasjon. 

På oppdrag fra Bergen og omegn boligbyggelag lanserte de i juni ideprosjektet «Trenezia». Waugh Thistleton Architects har markert seg sterkt i miljøspørsmål, og deltok i den globale klimastreiken 20 september i år.

Pioner Michael Green

Internasjonal pioner, arkitekt Michael Green i Michael Green Architecture fra Canada, er den andre hovedinnlederen på konferansen. 

Green publiserte den radikale rapporten «The Case for Tall Wood Buildings» i 2012. Siden har kontoret gjennomført en serie av store, markante og prisbelønte treprosjekter. Ett av dem er det syv etasjer høye kontorbygget «T3» i Minneapolis, der viktige kvaliteter i byens gamle industri- og lagerbebyggelse gjenoppdages og videreføres, men med nye materialer.