PODKAST: Arkitektur og nevropsykolog
Foto: Austigard Arkitektur
Arkitektur og folkehelse
Først ute i serien "Arkitektur og folkehelse" møter vi praktiserende arkitekt Tor Austigard i Austigard Arkitektur. Hans tema er arkitektens nevropsykologiske tilnærming til arkitekturen.
Trebruk og folkehelse er et felt som er forsket relativt lite på. Under konferansen samlet vi nordiske forskere og arkitekter, offentlige byggherrer og bransjeforeninger til å undersøke koblingen mellom helseeffekter og naturlige byggematerialer brukt innvendig i bygg. Her belyste vi forskningsteorier, presenterte forskningsprosjekter og viste fremragende samtidsarkitektur som har tatt hensyn til nettopp innemiljø og helse.
Tor Austigard er utdannet master i arkitektur ved University of Tokyo og NTNU. Han har også bachelor i nevropsykologi fra Universitetet i Oslo. I foredraget åpner Austigard med en innføring i fraktaler, et prinsipp som er kjent fra matematikken. En fraktal er form som man finner overalt i naturen, slik som snøkrystaller, sneglehus, trær, lungekapillærer og lynnedslag. Én fraktaldimensjon er det berømte gylne snitt.